Қазақстан Республикасында азық-түлік және ветеринарлық қауіпсіздікті қамтамасыз етудің кейбір құқықтық мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Нақты мақалада Қазақстан Республикасындағы азық-түлік қауіпсіздігі, ветеринарлық қауіпсіздік жәнеазық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне қойылатын талаптардың және азық-түлік айналымындагендік түрлендірілген өнімдерді пайдаланудың құқықтық мәселелері қарастырылды. Еліміздегі азық-түлікқауіпсіздігін қамтамасыз етуге байланысты қолданыстағы заңнамаларды жетілдіруге ұсыныстар жасалды.Түйін сөздер: ветеринарлық қауіпсіздік, азық-түлік қауіпсіздігі, ауылшаруашылығы өндірісі, азық-түлік,гендік түрлендірілген өнімдер, таза өнім белгісі.