Сақтандыру қызметі ұғымы: құқықтық экономикалық көзқарастарға салыстырмалы талдау (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сәйкес сақтандыру қызметі түсінігі талданылған. Сақтандыру қызметі ұғымынанықтаудағы құқықтық-экономикалық көзқарастарға салыстырмалы талдау жасалған. Сондай-ақ осы саладағығалымдардың көзқарастары қарастырылған. Сақтандыру қызметі ұғымын анықтаудағы даулы мәселелерқарастырылған.Түйін сөздер: сақтандыру қызметі, міндетті сақтандыру, сақтандыру қатынастары, сақтандыру ұйымдары.