Төлем мен аударымын жүзеге асыру саласындағы заңнамасын жетілдірудің кейбір сұрақтары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада төлем карточкалары нарығының инфрақұрылымын одан әрі жетілдіру үшін құқықтық негіздердіәзірлеудің, Қазақстанда біртұтас эквайрингтік желіні басқару жөніндегі Ұлттық операторды құрудың жәнетөлем карточкалары бойынша операцияларды өңдеудің кейбір мәселелері қарастырылады. Автормен ҚазақстанРеспубликасының «Қазақстан Республикасының кейбір заңнамалық актілеріне ҚР ақша төлемі мен аударымынжүзеге асыру саласындағы заңнамасын жетілдіру мәселелері бойынша өзгерістер толтырулар енгізу туралы»Заң жобасының тұжырымдамасына талдау жүргізіледі.Түйін сөздер: эквайрингтік инфраструктурасы, төлемдік технологиясы, төлем карталар бойынша өңдеу, банксаласында.