Қазақстан Республикасының атқарушылық іс жүргізу жүйесінің негізгі мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада ҚР атқару жүйесінің негізгі мәселелері талқыланады. Атқарушылық іс жүргізу заңнамасының тетіктеріқарастырылады. Атқару құжатының уақтылы орындалмау себептері айқындалады. Сот орындаушыларыныңатқарушылық құжаттарды орындау барысында туындайтың мәселелер мен кемшіліктері зерттеледі. Бұлкемшіліктерді шешу жолдары қарастырылады.Түйін сөздер: атқарушылық іс жүргізу заңамасы, сот орындаушылары, атқарушылық құжаттар, борышкерлер,сот.