Кедендік төлемдерді топтастырудың өзекті мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада кедендік төлемдердің ұғымын анықтау және оларды топтастыру мәселесі қарастырылған. Көтеріліпотырған тақырыпты қарастыру барысында осы салада бірқатар еңбектерімен танымалы заңгер-ғалымдардыңкөзқарастары мен пікірлері талданып, тиісінше тұжырымдар жасалған.Түйін сөздер: кеден, кедендік төлемдер, баждар, алымдар, кеден ісі.