Азаматтық қоғамның құқықтық мәдениеті (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы мақала азаматтық қоғамның құқықтық мәдениетін талдауға арналған. Мақаланың мақсаты болыпдемократиялық мемлекеттің даму үдерісінде Қазақстан Республикасы құқықтық мәдениетінің құндылықтыбағыттарын бөліп көрсету табылады. Мақалада құқықтық мәдениеттің құрылымы мен оның ерекшеліктерінтүсіну мақсатында бар көзқарастар талданып зерттелген. Одан басқа азаматтық қоғамның қалыптасу үдерісіндегіқұқықтық мәдениеттің қызметтерін қолданудың құндылықтық аспектілері зерттелген. Ғылыми жұмыс құқықтабиғаты, құқықтық мәдениет, азаматтық қоғамды қалыптастыру үдерісіндегі оның құндылықтық бағдарларымәселелеріне қатысты қазақстандық және шетелдік авторлардың ғылыми зерттеулері негізінде жазылды.Түйін сөздер: құқықтық мәдениет, демократиялық мемлекет және оның құндылықтары, азаматтық қоғам,Қазақстанның құқықтық реформаларының сипаттамасы, «адамның ажырамас құқықтары», адам тұлғасыныңабсолюттік құқықтары.