Әбілқайырдың саяси-құқықтық миссиясы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Аталмыш мақалада мемлекет қайраткері – Кіші жүз ханы Әбілқайырдың өмір сүрген заманның саяси хал-ахуалы ғылыми сомдала келе, көрші мемлекеттермен әскери, мәмілегерлік, құқықтық қарым-қатынастарыбаяндалады.Түйін сөздер: әскери-мәмілегерлік қарым-қатынастар, саяси-құқықтық хал-ахуал, әскери қасиеттер,мәмілегерлік қызмет, саяси таңдау.