Қылмыстарды криминалистикалық алдын алу (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада криминалистикалық құралдардың проблемалары және қылмыстарды болдырмау әдістері, құқық қорғау органдары қызметінің басым бағыттары қарастырылған. Криминалистикада алдын алу қызметі қылмыстарды жасауға әкелетін криминогендік жағдайлар туралы нақты деректердің пайда болу, табу, тіркеу заңдылықтарын анықтаумен және зерттеумен;көрсетілген заңдылықтарды тануға негізделген құралдарды әзірлеу және қолдану, табу тәсілдерімен әдістерін және криминогендік жағдайларды жоюмен; түрлі объектілердің қылмыстық қолсұғушылықтарынан қорғанумен; қылмыстарды табуға және алдын алуға ықпал ететін жағдайлардықұрумен; жаңа ұқсас қылмыстардың қайталануына тосқауыл болатын спецификалық алдын алушараларын әзірлеп қолдану және нақты тұлғаның қылмыстық іс-әрекетін үзу немесе жолынкесумен байланыстылығы туралы қорытынды жасалды.Түйін сөздер: криминалистикалық алдын алу, қылмыстардың алдын алу құралдары,криминалистикалық құралдар.