Қалдықтарды өңдеу және тұтынуды басқару саласындағы Қазақстан Республикасының заңнамалық жүйесі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қалдықтарды басқару саласындағы заңдарға соңғы уақытта елеулі өзгерістер мен толықтырулар енгізілді. Қазақстан ұлттық заңнамамен қамтамасыз етілген бірқатар келісімдер мен конвенцияларды жасады. Мақалада қалдықтарды басқару саласындағы ұлттық заңнаманың құрылымы мен мазмұны талданады. Осы институттың конституциялық-құқықтық негіздері анықталды. Әкімшілік, экологиялық, салықтық және басқа да заңнамалармен қамтамасыз етілген мекеменің күрделілігі талданды. Актілерді талдау нормативтік құқықтық құжаттарды иерархиялық талдау негізінде жүргізіледі. Бұл қажетті құқықтық қатынастарды жан-жақтықамтуды қамтамасыз ететін нормативтік актілердің бірыңғай жүйесінің болуын қадағалауғамүмкіндік берді.Түйін сөздер: өндірістік қалдықтар, тұтыну қалдықтары, заңнама жүйесі, экологиялық заңдар.