Қазақстан Республикасындағы киберкеңістікті дамытудың қажетті шарттары ретінде мемлекеттік қызмет көрсетуді цифрландыруды қамтамасыз ету: шет елдердің тәжірибелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Осы мақаланың маңыздылығы жаһандық ақпараттандырудың әсерінен Қазақстанда электрондық цифрландыруды жеделдету сияқты электронды құжат айналымына өтуге әкеледі; Ақпараттық технологияларды енгізу арқылы Қазақстан үкіметінің тиімділігін арттыру; өмірдің барлық салаларында жаңа технологияларды қолдану саласындағы мемлекеттік саясатты әзірлеу қажеттілігі; ақпараттық технологияларды кеңінен қолдану арқылы қазақстандық қоғамның экономикалық және саяси жаңаруын жеделдету, сондай-ақ электронды үкіметтің ықтимал артықшылықтарын зерделеудің теориялық және тәжірибелік қызығушылығы.Түйін сөздер: электрондық үкімет порталы, электрондық үкімет, электрондық цифрлық қолтаңба, электронды құжат айналымы.