К вопросу о введении уголовной ответственности юридических лиц. Заңды тұлғалардың қылмыстық жауаптылығын енгізу сұрағына қатысты. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В статье рассматриваются вопросы, связанные с введением уголовной ответственности юридических лиц. Авторами рассмотрена сущность юридического лица, раскрываются признаки юридического лица, проведен анализ имущественной ответственности юридических лиц. Через определение правовой природы юридического лица, соотношения гражданско-правовой ответственности и уголовно-правовой ответственности, функции и целей данных видов ответственности сделаны выводы о нецелесообразности введения уголовной ответственности юридических лиц.Мақалада заңды тұлғалардың қылмыстық жауаптылығын енгізумен байланысты сұрақтар қарастырылған.Авторлар арқылы заңды тұлғалардың мәні қарастырылып, заңды тұлғалардың белгілері ашылған, заңды тұлғалардың мүліктік жакаптылығна талдау жасалынған. Заңды тұлғаның құқықтық табиғатын, азаматтық-құқықтық және қылмыстық-құқықтық жауаптылықтың ара қатынасын, аталған жауаптылықтың функциялары мен мақсаттарын ашу арқылы заңды тұлғалардың қылмыстық жауаптылығын енгізудің тиімсіздігі туралықорытындылар жасалған.