Кәмелетке толмағандардың қылмыстары бойынша сот өндірісінің кейбір мәселелері. Некоторые вопросы уголовно-процессуальных действии по делам несовершеннолетних. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Ғылыми жұмыстың мақсаты болып кәмелетке толмағандардың ісі бойынша қазіргі кезеңдегі қылмыстық сот өндірісін жүргізудің басты мәселелерін ашып қарастыру табылады. Қылмыстың қандай себептер бойынша орын алуы зерттеліп, талдау жүргізілді. Кәмелеттік жасқа толмағандардың құқық тәрбиесінің бұзылуы әлеуметтік, психологиялық тұрғыда сараланды. Кәмелетке толмағандардың қылмыстылығына қатысты бұлтартпау шара-ларын қолдану ерекшеліктері қарастырылды. Кәмелетке толмағандардың заңды құқығын қорғау кепілдігінің мәселесі талқыланды.Целью данного научного исследования является рассмотрение основных вопросов проведения уголовно-процессуальных действий по делам несовершеннолетних в настоящее время. Были исследованы и проанализированы причины преступных деяний несовершеннолетних. Рассмотрены причины правонарушений несовершеннолетних с социальной и психологической стороны. Также рассмотрены особенности применения мер пресечений преступленых деяний несовершеннолетних. Обсужден вопрос об особенностях обеспечения защиты законных прав и интересов несовершеннолетних.