Мемлекеттік экологиялық бақылау қағидалары және олардың жіктемесі. Принципы государственного экологического контроля и их классификация. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Қоршаған ортаны қорғау саласындағы экологиялық бақылаудың қағидаларын жалпы және арнайы, ал арнайы қағидалардың өзін ішінара бақылау жүйесін ұйымдастыру қағидалары және бақылау органдардың қызметінің қағидаларына жіктеуге болады. Мақалада автор мемлекеттік экологиялық бақылаудың қағидаларын анықтап,олардың түсінігі мен мазмұнын аша отырып, олардың жіктемесін береді.Принципы экологического контроля в сфере охраны окружающей среды можно классифицировать на общие и специальные, а специальные ‒ на принципы организации экологического контроля и принципы деятельности государственных органов. В статье автор определяет принципы экологического контроля, раскрывает понятие и содержание, дает их классификацию.