Қоршаған ортаны қорғау саласында экономикалық ынталандыру тетіктерін жетілдіру мәселелері. Проблемы совершенствования экономических механизмов стимулирования в области охраны окружающей среды. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақала қоршаған ортаны қорғау саласындағы экономикалық ынталандыру тетіктерін жетілдіру мәселелеріне арналған. Автор мақаланың басында тәуелсіз Қазақстанның экологиялық заңнамасының дамуына тоқтала отырып, экологиялық құқықтық қатынастарды реттеудегі экономикалық әдістердің орны мен мәнін ашып көрсетеді. Одан әрі ғалымдардың ұсынған экономикалық ынталандыру тетіктерінің бағыттарын саралай келе экологиялық заңнаманың өзгерістер енгізуді қажет ететіні туралы ұсыныстар жасайды.Автор в статье рассматривает проблемы совершенствования экономического стимулирования в сфере охраны окружающей среды. Автор рассматривает развитие экологического законодательства РК, а также роль и сущность экономических методов в регулировании эколого-правовых отношений. Рассмотрев предложения ученных в отношений механизма экологического стимулирования, автор делает предложения о внесении изменений в экологическое законодательство.