Президент РК ‒ гарант соблюдения основных прав и свобод граждан: специфика основных направлений деятельности. ҚР Президенті – азаматтардың негізгі құқықтары мен бостандықтарын сақтау кепілі: қызметінің негізгі бағыттарының өзгешелігі. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Статья посвещяется анализу основных направлений деятельности Президента РК как гаранта соблюдения основных прав и свобод граждан РК, определению специфики этой деятельности. Автор раскрывает особенности деятельности Президента по защите социальноуязвимых слоев населения. Президент РК является важнейшим элементом институционального компонента конституционализма в РК. Конституция РК закрепляет, что Президент РК выступает гарантом соблюдения прав и свобод граждан. В Послании Президента РК большое значение отводится развитию социального сектора.Мақала ҚР азаматтарының құқықтары мен бостандықтарының кепілі ретінде ҚР Президенті қызметінің негізгі бағыттарын талдауға, осы қызметтің өзгешелігін анықтауға арналған. Автор Президенттің халықтың әлсіз топтарын қорғау жөніндегі қызметінің ерекшеліктерін ашады. ҚР Президенті Қазақстан Республикасында конституционализмнің институционалдық компонентінің аса маңызды элементі болып табылады. ҚР Кон-ституциясы Республика Президентінің азаматтардың құқықтары мен бостандықтарын сақтау кепілі ретіндеболатынын бекітеді. ҚР Президентінің жолдауында әлеуметтік секторды дамытуға үлкен мән беріледі.