Отандық заңнамадағы қылмыстық-құқықтық ықпал ету шаралары туралы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада қылмыстық-құқықтық шаралар жүйесінің өзекті мəселелері қарастырылып, қылмыстық сипаттағыжəне қылмыстық-құқықтық ықпал ету шараларының ұғымдары талқыланады жəне қылмыстық-құқықтықықпал етудің авторлық түсініктеме ұсынылады.Түйін сөздер: Қылмыстық кодекс, қылмыстық-құқықтық шараларының жүйесі, жаза, қылмыстық-құқықтықықпал ету шаралары.