Жаһандану контексіндегі агрессия қылмыстары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада халықаралық құқықтағы ең қауіпті қылмыстардың бірін – агрессияны жəне жаһандану менинтеграцияның заманауи процесіндегі дипломатиялық əдістерді салыстырмалы талдау жүргізіледі. Жаһанданутек экономикалық аспектте ғана емес, құқықтық, саяси аспектілерде де, сондай-ақ қауіпсіздік призмасын-да қарастырылады. Глобализм жəне антиглобализм тұрғысынан агрессияның оң жəне теріс қырлары ашыпкөрсетіледі. Қылмыс ретіндегі агрессия тек халықаралық құқықтың ғана емес, жаһанданудың да проблемасыболып табылады. Үкіметтің еркімен жаһандану «агрессия» ретінде көрсетіледі. Агрессия кезінде мемлекет өзаумағынан жəне егемендігінен зорлықшыл жолмен айырылады, ал жаһандану кезінде мемлекет өз аумағынанжəне егемендігінен өз еркімен айырылады. Жұмыста, сондай-ақ агрессия жəне терроризм жаһандану мен инте-грация тұрғысынан ашып көрсетіледі.Түйін сөздер: агрессия, жаһандану, оккупация, Арменияның Əзірбайжанға қарсы əскери агрессияс.