Қазақстандағы сотталғандарға қоғамдық ықпал етудің субъектілер жүйесі: жаңа жолдар мен болашағы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы мақалада автор Қазақстан Республикасында түзету мекемелерiмен өзара əрекеттесетiн қоғамдықсубъектiлерiнің ерекшелiгiн ашады жəне осы талдаудың негiзiнде қазiргi танда сотталғандарға қоғамдық ықпалетудiң субъектілер жүйесi мен дамуын анықтайды.Түйін сөздер: Қоғамдық бақылаушы кеңес, Қоғамдық бақылаушы комиссия, қылмыстық-атқару кодексі,тəрбиешiлер кеңесі, сотталғандардың өз əрекеттерінде жасайтын ұйымдардың кеңесі.