Мемлекеттік қызметшілердің жемқорлық құқық бұзушылықтарға жол бермеу шаралары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Жемқорлықтың алдын алу мəселелерін жетілдіру жəне оны құқық қорғау органдарының қызметкерлерініңтəжірибесінде қолдану тиімділігін арттыру жолдары теориялық тұрғыдан қарастырылған. Сондай-ақжемқорлықпен күрес жəне оның алдын алу шараларын жаңғырту бойынша ұсыныс сипатындағы тұжырымдардыжасау жəне заңдарға енгізу мəселелері қарастырылған.Түйін сөздер: жемқорлық, сыбайлас жемқорлық, ұйымдасқан қылмыстар, жемқорлықтың алдын алу,жемқорлықпен күрес.