Жер қойнауын пайдалану құқығын берудегі қоғамдық экологиялық сараптаманың рөлі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада авторлар жер қойнауын пайдалану құқығын берудегі ҚР қоғамдық экологиялық сараптаманыңрөлі мен оны жүзеге асыру мəселелері жəне шешу жолдарын ұсынады. Жер қойнауын пайдаланудағықоғамдық экологиялық сараптаманың орны жəне жүзеге асыру тетігімен, оның құқықтық реттелуі мəселесіқарастырылған.Түйін сөздер: экология, экологиялық сараптама, жер қойнауы.