Банк кепiлдiгi азаматтық құқықта міндеттемені орындауды қамтамасыз ету тəсiлі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақала банк кепiлдiгiн азаматтық құқықта міндеттемені орындауды қамтамасыз етудің тəсiлі ретіндеқарастыруына арналған. Заңмен, сол сияқты азаматтық айналымның субъектiлерiнің келiсiмімен, міндеттеменіқамтамасыз етудің əртүрлi тəсiлдерi ескерiледi. Заң мұндай тəсiлдерге банк кепiлдiгiн міндеттемені орындаудықамтамасыз етудің акцессорлы емес тəсiлі ретінде жатқызады. Банк кепiлдiгi отандық азаматтық құқықтыңқалыптасып жатқан институты болып табылады, сонымен бірге iрi коммерциялық мəмiлелер мен кəсiпкерлерарасындағы қатынасты iске асыруында қызмет көрсетуге арналған, жəне оларды қамтамасыз етудің ең сенiмдiтетiгiн құрастырады.Түйін сөздер: мiндеттеме, мiндеттемелiк құқық, міндетемелерді орындауды қамтамасыз ету тəсiлдерi, кепiлдiк,банк кепiлдiгi, гарант, жауапкершiлiк.