Қазақстан Республикасының көліктің түрлі көріністерімен тікелей аралас тасымалдарын реттейтін заңнамаларының анализі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала Қазақстан Республикасының көліктің түрлі көріністерімен тікелей аралас тасымалдарын реттейтінзаңнамаларынын анализіне арналған. Бұл мақалада жүктерді ауыстырып тиейтін орындарда көліктің біртүрінен екінші түріне жүктерді беру əрекетіне айрықша көңіл бөлінген. Əсіресе əр түрлі көлік түрлерінің көлікұйымдары бір-бірімен тораптық келісімге келу реті қорытындыланады. Сонымен қатар мақалада тікелей ара-лас тасымалдаушы қатысушыларының жауапкершіліктері көрсетілген. Бұл ұсынымдамада автор үндестірузаңнамалық актісіне сəйкес айталмыш тасымалдау түрлерін ұсынған.Түйін сөздер: көлік, жүктің тасымалы, тікелей аралас тасымалдар, жүк тасымалының келісімі.