Интеллектуалдық меншік құқығы институттарының ерекшеліктері туралы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақала интеллектуалдық меншік құқығының өзекті сұрақтарына арналған, соның ішінде авторлықжəне сабақтас құқық, патенттік құқық жəне интеллектуалдық меншік құқығының басқа да институттарықарастырылған. Жұмыстың төлі интеллектуалдық меншік құқығы институтының мінездемесі жəне оныңарақатынасы, сондай-ақ нормативтік бекітілген ғылыми нəтижелерде қорытындыланған.Түйін сөздер: интеллектуалдық меншік құқығы, интеллектуалдық меншік құқығының обектілері, авторлыққұқық, сабақтас құқық, патенттік құқық, азаматтық айналымның қатысушыларының дараландыру құралдары,тауарлар, жұмыс жəне қызмет.