Ресей империясы (19 ғ. екінші жартысы – 20 ғ. басы) құрылымдағы қырғыз тайпасының əкімшілік-құқықтық мəртебесі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Берілген мақалада Ресей империясы құрылымдағы қырғыз тайпасының əкімшілік-құқықтық мəртебесініңмəселесі қарастырылады. Ресей империясына қырғыз тайпасының қосылуы кейбір деректер бойыншакөрсетілген. Көбінесе Ресей еліне қосылған кезіндегі құқықтық реформаларға ерекше көңіл бөлінген.Түйін сөздер: құқықтық мəртебе, жай құқық, «ереже», болыс басқарушы, ауыл ақсақалдары, болыс жəнеауылдық съездер.