Қазақстанның батысында II Екатеринаның жүргізген соттық-құқықтық саясаты: мақсаты, мазмұны, нəтижелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала XVIII ғ. аяғындағы Қазақстанның батыс аймағында Ресей империясының жүргізген соттық-құқықтықсаясаты қазақ жəне орыс халықтарының арасындағы құқықтық байланыстың орнауы мен шекаралыққақтығыстардың бітімгерлігіне бағытталған. Мақалада II Екатеринаның соттық-құқықтық саясатыныңмақсаттары, қағидалары, əдістері мен жүзеге асырылу нəтижелері жазылады.Түйін сөздер: сот тарихы, Ресей империясы, Кіші жүз.