Қор биржасы жəне бағалы қағаздар нарығының қатысушылары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сəйкес қор биржасы жəне бағалы қағаздар нарығына құқықтықсипаттама беріледі. Қор биржалары мен биржадан тыс ұйымдардың ерекшеліктері, сондай-ақ бағалықағаз нарығының инфрақұрылымының субъектілері қарастырылған. Зерттеу барысында бағалықағаздар нарығының қатысушыларына жеке тоқталып, олардың қызметтері талқыланады.Түйін сөздер: бағалы қағаздар рыногы, алғашқы жəне қайталама нарық, қор биржасы, бағалы қағаз,эмиссиялық бағалы қағаздар, кəсіби қатысушы, эмитент.