Қазақстан Республикасының инвестициялық заңнамасын дамыту туралы сұрақ (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Қазіргі кезеңде Қазақстан Республикасының инвестициялық заңнамасы жеткілікті түрде дамыған,бірақ инвесторлардың мүдделерін құқықтық қамтамасыз етудегі нақты қиыншылықтар əлі де бар.Бүгінгі күні бірінші орынға инвестициялық заңнаманы түпкілікті модернизациялауға байланыстыинвесторлардың құқықтық жағдайы нашарлаған жағдайда инвестициялық қызметті жүзеге асыру үшін нақты жағдай тудыру мəселесі шығып отыр. Бұндай жағдайларда инвестициялық қатынастардыреттеудің қалыптасқан халықаралық-құқықтық тəжірибесіне сəйкес келтіру мақсатымен арнайызаңнама нормаларын əрі қарай дамыту қажет.Түйін сөздер: заңнама, инвестициялық қызмет, инвестициялық қатынастар.