Қазақстан Республикасының қорғаныс жерлерінің құқықтық режимі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада қорғаныстың астына деген жердің телімдерінің игерушіліктің жəне иеленушіліктіңқұқықтықтың режимі көрсетілген, жібер- қоғамдық қатынастың өзгешелігі тоқулы мен игерушілік,қорғаныстың жерінің иеленушілігімен, бас мемлекеттің тұғырнамасында арасында қарымқатнастаржəне ұзақ мерзімге жалға беру мəселелрі, ұзақ мерзімге жалға берілетін уакытты өзгерту мəселелрікөрсетілген.Түйін сөздер: қорғаныстың жерлері, полигон, құқықтықтың режимі ,ұзақ уақытқа игерушіліктітөледі, қорғаныстық жерлер