ТМД елдеріндегі азық-түлік қауіпсізідігін құқықтық қамтамасыз етудің мəселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми мақалада ТМД мемлекеттеріндегі азық-түлік қауіпсіздігін құқықтық қамтамасыз етудіңмəселелері қарастырылды. Зерттеу барысында анықталған ТМД елдерінде қабылданған заңдардыңкемшіліктеріне тоқталып, азық-түлік қауіпсіздігін құқықтық қамтамасыз ету заңнамалар жетілдіруүшін ұсыныстары талқыланды. ТМД-дағы аграрлық саясатындағы агроөнеркəсіптік кешенінбағдарламаларына талдау жүргізіліп, аграрлық сектордағы мəселелерді шешу жолдары анықталды.Түйін сөздер: азық-түлік қауіпсіздігі, аграрлық саясат, агроөнеркəсіптік кешен, интеграциялау.