Қазақстан Республикасында жеке меншікті мойындаудың жəне оның мемлекеттік жеке меншікпен теңдестірудің заңнамалық үрдісінің ерекшеліктері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада Қазақстан Республикасында жеке меншікті мойындаудың жəне оның мемлекеттікжеке меншікпен теңдестірудің заңнамалық үрдісінің ерекшеліктері қарастырылған. ҚазақстанРеспубликасындағы меншік қатынастарын реттеуің даму тарихи кезеңдері көрсетілген, меншікқатынастарының негізгі даму бағыттары мен сипаты анықталған. Мемлекеттегі меншікқатынастарының дамуына əсер етуші факторлар сараланған.Түйін сөздер: Қазақстан Республикасының Конституциясы, Қазақстан Республикасының Жеркодексі, жерге жеке меншік құқығы, жерге мемлекеттің меншік құқығы, жер телімі, жер телімініңиесі, мемлекет.