Халықаралық құқық нормаларының қоршаған ортаны қорғау саласындағы заңамалары, оның ішінде өндірістік қалдықтармен ластану (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ұсынылып отырған мақалада халықаралық құқық нормаларының қоршаған ортаны қорғаусаласындағы заңамалары, оның ішінде өндірістік қалдықтармен ластану мəселелерін қарастырады.Табиғаттың техногендік ластануларын ұлттық жəне халықаралық деңгейде шешу жолдарынқарастырып, халықаралық экологиялық құқық нормаларының қолданылу аясын көрсетеді.Түйін сөздер: халықаралық құқық норма, қоршаған ортаны қорғау, заңнамалары, өндіріс,қалдықтармен ластану.