Ұжымдық шарттың өзге келісімді шарттардан айырмашылығы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы мақалада ұжымдық шарттың өзге келісімді шарттардан ерекшеліктері, ұғымы мəселелеріталданған. Ұжымдық шарттың тараптарының өкілдерінің ұжымдық шартты жасау ерекшеліктері,міндетті түрде жазбаша нысанда болуы керек екендігі қарастырылған. Ұжымдық шарттың тарапта-ры шарт жасасқаннан кейін міндетті түрде жеті күннің ішінде күшіне енеді.Түйін сөздер: ұжымдық шарт,келісімді шарт,тараптары, жауапкершілік,