Қазақстан Республикасында еңбек дауларын реттеудегі медиацияның əлеуеті (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада еңбек дауларын шешуде медиацияны қолдану мүмкіндіктерінің мəселелері туралы ай-тылады.Сонымен қатар шетелдерде медиация институттарын қолдану практикасы қарастырылған. ҚазақстанРеспубликасында медиацияның тарихи тамырларына терең талдау жасалған. Қазақ қоғамындағыдəстүрлі билер институтына негізгі көңіл бөлінген. Қазақстан Республикасының Еңбек кодексіндегіөзгерістер көрсетіліп, медиация туралы Заң бойынша практикалық нұсқаулар ұсынылған.Түйін сөздер: медиация, еңбек даулары, билер институты, еңбек қақтығыстары, сотқа дейінгі реттеу.