Қылмыстық процестегі кінəні мойындау туралы мəміле ұғымы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сəйкес қылмыстық іс жүргізу құқығы ғылымында аса өзекті бо-лып табылатын англо-саксондық құқықтық жүйедегі мемлекеттердің қылмыстық процесіндеқолданылып келе жатқан кінəні мойындау туралы мəміле институтын отандық заңнамаға енгізусұрақтарына арналған. Зерттеу барысында бұл институттың ұғымына заңи əдебиеттерде берілгенекі түрлі терминдердің болуының сұрақтарына талдау жасалған. Аталған институттың қылмыстықіс жүргізу кодексінің жобасына берілген түсініктемесі қарастырылып, оның кемшіліктері көрсетіліп,ұсыныстар берілген.Түйін сөздер: мəміле, келісім, кінə, айыпталушы.