Қалыптасқан мемлекеттік жаңа қылмыстық-саяси бағыт (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада автор қылмыстық құқық жəне криминология ғылымы тұрғысынан жаңа Қылмыстықкодекс жобасына талдау жасаған, онда келесі мəселелер ашылған: а) қылмыстық заңнаманы қабылдауКонституцияға жəне Қазақстанмен ратификацияланған халықаралық келісімшарттар нормаларыменсəйкестігі негізінде жүзеге асырылуы тиіс; б) қылмыстық құқықтың негізгі даму бағыттарынжүзеге асыру Құқықтық саясат тұжырымдамасы шегінде жүзеге асуы тиіс; в) кодекс нормаларыазаматтардың құқықтары мен бостандықтарын қорғау деңгейін көтеру керек.Жұмыста негізгі бағыт қоғамдық қатынастарды реттеу механизмі қылмыстық тəртіптің алдын алуғаұмтылыс жасайды.Түйін сөздер: қылмыстық құқық, криминология, қылмыстық кодекс, Құқықтық саясат, қылмыстыалдын алу.