Қазақстан Республикасының заңына сайкес компьютерлік қылмыстардың субъективті белгілерін анықтау мəселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының заңы бойынша компьютерлік қылмыстардың субъективтібелгілерін негізгі анықтау мəселелері қарастырылады. Компьютерлік қылмыстармен күресусұрақтарын реттейтін Қазақстан Республикасының қолданыстағы Қылмыстық кодексiнiң нормаларыталданады, ал тағы қарастырылып жатқан қылмыстың субъектісiн нақтылығы арқылы көрсетілгеннормаларын жетілдіру əдістері ұсынады.Түйін сөздер: компьютерлік қылмыс, кінə, мотив, мақсат, желі, ғаламтор, компьютерлік ақпарат,құқыққа қайшылық.