Экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардың объектісін анықтау мəселесі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы мақалада экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардың объектісін анықтау мəселелеріталданған. Автор хронологиялық тəртіппен қылмыс объектісінің теориясын мүдделерді экологиялық-құқықтық қорғау сипатында талдаған. Автор экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардыңтікелей жəне топтық объектісін талдауға жəне жетілдіру бойынша ұсыныстар жасауға тырысқан.Экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардың объектісін ҚР ҚК-не əрі қарай жетілдірубойынша ұсыныстар жасауға нұсқама берген.Түйін сөздер: экология, мүдде, экологиялық қауіпсіздік, қылмыс объектісі, экологиялық қауіпсіздіккеқол сұғатын қылмыстар.