Көші-қондық құқықтарды қалыптастырудағы Қазақстан Республикасының көші-қондық құқықтық саясатының негізгі бағыттары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада Қазақстан Республикасының көші-қондық саясатын қалыптастырудың мəселелеріқарастырылады. Теориялық-құқықтық тұрғыда көші-қондық саясат анықтамаларының салыс-тырмалы талдауы жасалып, авторлық анықтама берілген. Көші-қондық Заңнамаға кіргізілетінжаңалықтардың қазіргі заманғы ҚР мемлекеттік-құқықтық шындыққа сəйкес келетіндігі көрсетіледі.ҚР көші-қондық саясатының негізгі бағыттары мыналарда айқындалады: репатриация, халықтардың қоныстануын қалыптастыру, Қазақстанның индустриялды-инновациялық дамуы жəне ішкі көші-қонтолқынын реттеу.Түйін сөздер: көші-қон, халық қоныстануын қалыптастыру, репатриация, ішкі оралмандар, көші-қонсаясаты, көші-қондық заңнама.