Кіші жүз ханы Əбілқайырдың жəне Осман империясының сұлтаны Сүлейманның мемлекет қайраткерлік қызметтері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Аталмыш мақалада Кіші жүз ханы Əбілқайырдың жəне Осман империясының сұлтаны Сүлейманныңмемлекеттік қайраткерлік қызметтері суреттеледі. Олар өмір сүрген заманның саяси хал-ахуалыжəне көрші мемлекеттермен əскери, мəмілегерлік қарым-қатынастары баяндалады, сондай-ақ саяси-əскери іс-əрекеттері салыстырылып ғылыми зерттелінеді.Түйін сөздер: əскери-мəмілегерлік іс-əрекет, əскери-саяси хал-ахуал, əскери қасиеттері, мəмілегерлікқызмет, саяси таңдау.