Сабақтас құқықтардың пайда болуының тарихи алғы шарттары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми мақалада сабақтас құқықтардың пайда болуының тарихи алғы шарттары қарастырылған.Жұмыста орындаушылар, фонограмма шығарушылар жəне хабар таратушы ұйымдардыңқұқықтарын қорғау заңнамасы, оның даму жолдары зерттелген. Жүзеге асырылған зерттеулербелгіленген құқықтардың халықаралық тарихын талдауына жəне оның Қазақстан Республикасыныңзаңдарына əсер ету мəселелеріне бағытталған. Қорытынды ережелер ретінде Қазақстандағы сабақтасқұқықтарды реттеу заңнамасының даму бағыттары шығарылған.Түйін сөздер: сабақтас құқықтар, орындаушылардың құқықтары, фонограмма шығарушылар, хабартарататын ұйымдар.