Жаһандану дәуіріндегі девиантты мінез-құлықтың алдын алудың негізгі бағыттары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақаланың мақсаты жасөспірімдер мен жастардың әлеуметтенуіне ғаламтордың тигізер пайдасы мен зиянын анықтау. Олардың тәрбиесі мен дамуына Интернеттің әсер етер рөлі анықталады. Жаһандану кезеңіндегі жаңа медиаортаның жағымсыз тұстары қарастырылады. Балалар үшін ақпараттық қауіпсіздікті қамтамасыз етудің қажеттілігіне көңіл бөлінеді. Кәмелетке толмағандарға ғаламтордың жағымсыз әсер етуінің алдын алу туралы ұсыныстар беріледі.Түйін сөздер: жаһандану, кәмелетке толмағандар, құқық бұзушылықтың алдын алу, интернет-тәуелділік, суицид.