Қазақстан Республикасы ішкі істер органдарының қызметін бағалау өлшемінің жүйесі сыбайлас жемқорлықтың факторы ретінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Автор мақалада Қазақстан Республикасы ішкі істер органдары қызметін бағалау өлшемі жүйесінде объективтіліктің (жан-жақтылықтың) жеткіліксіздігі жөніндегі мәселені көтереді. Оны жемқорлықтың факторы ретінде қарастырып, практикалық аспектілерін тереңнен зерделеу, шетелдер тәжірибесіне талдау жүргізу негізінде Қазақстан Республикасындағы ішкі істер органдары қызметін модернизациялау үлгісін (моделін) жасаудың әдістерін ұсынуға ұмтылады. Бұл бағыттарды жүзеге асыру нәтижесі Қазақстан Республикасы ішкі істер органдары қызметін бағалау өлшемі жүйесінің ұйымдастырушылық-құрылымдық шешімдерінің жан-жақтылығын, тиімділігін және эргономикасын жасау болып табылады.Түйін сөздер: республика, құқық, жүйе, жемқорлық, бағыт, қылмыс, қызмет.