Жауап алу барысындағы криминалистикалық ұсыныстар (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада жауап алуды өткізудің тәртібіне қатысты тактикалық ұсыныстардың нысаны қарастырылған. Авторлар әрбір криминалистер кеңесі өз тергеу тәжірибесінде қолданғандығы туралы қысқаша мазмұндарына тоқталған. Жауап алушының көрсетпелерінің негізінде ақпарды қабылдаудағы психофизилогиялық негіздері және көрсетпелердің сындық талдаулары қарастырылған. Жауап алу барысында сұрақтарды дұрыс қою арқылы мәліметтерді жинауда писхофизилогиялық байланысты орнату өте маңызды іс-шаралардың бірі болып табылатындығы туралы авторлардың пікірлері мақалада қарастырылды.Түйін сөздер: жауап алу, дәлелдеу, тактика, такикалық шаралар, криминалистикалық ұсыныстар, қабылдау, есте сақтау, еске түсіру, психологиялық байланыс, сұрақ, талдау.