Қылмыскерлерді ұстап беру институтының қалыптасуы мен дамуы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Осы мақалада қылмыскерлерді ұстап беру институтының қалыптасуы мен дамуы зерделенген. Қылмыскерлерді ұстап беру институтының өзіндік тарихи қалыптасу және даму кезеңдері бар. Ұстап беру көне институт, оның бастауын көне кезеңдерден көруге болады. Алғаш рет «extradition» сөзі Францияда пайда болған, қылмыс жасаған тұлғаларды ұстап беру аясындағы алдыңғы қатардағы ел болды және нәтижесiнде олардың бастамасымен экстрадиция институтының жаңа ережелерi қалыптастырылды.Түйін сөздер: қылмыстылық, қылмыскерлерді ұстап беру, экстрадиция, қылмыскерлермен күресу.