Жер қойнауын пайдалану және қорғау қатынастары аумағында инвестициялық қызметті құқықтық реттеу мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада жер қойнауын пайдалану және қорғау қатынастары аумағында инвестициялық қызметті құқықтық реттеу мәселелері қарастырылған. Жер қойнауын пайдаланғанда экология, жер және жер қойнауы туралы отандық заңнамаларды жетілдіру мәселелері қарастырылған. Жер қойнауын пайдалану аумағындағы инвестициялық келісімшарттар мәселелері анықталған. Инвестицияны жүзеге асыру және қорғау қатынастары кезінде шешім шығару процесін оптимизациялау ұсынылған.Түйін сөздер: құқықтық реттеу, жер қойнауы, қоршаған ортаны қорғау, инвестиция.