Су ресурсының басқаруының негізгі қағидалары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Берілген мақалада Қазақстан Республикасының нарықтық жағдайындағы су ресурстарын басқаруының негізгі қағидалары қарастырылған. Су пайдалануының қажеттілігі, су ресурстарын мәнді, жан-жақты сипатта қолданылуы болып табылады. Бірінші кезекте, халықты сумен қамтамасыз ету, су астындағы қорларын мақсатына сай пайдалануы болып табылады. Экономиканың өзге салаларын сумен қамтамасыз етудің нормативті сенімділігі және су тапшылығы жылдарында судың қолданылуын шектеу қарастырылады.Түйін сөздер: қағидалар, су ресурстары, су шаруашылығын басқару, суды рационалды қолдану, су құқығы, су құқықтық қатынастар.