Қазақстан Республикасында қоршаған ортаны қорғау жеке кәсіпкерліктің құқықтық реттеудегі халықаралық және шетелдік тәжірибені пайдалану мүмкіндіктері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада автор Қазақстан Республикасының қоршаған ортаны қорғау жеке кәсіпкерліктің құқықтық реттеудегі халықаралық және шетелдік тәжірибені пайдалану мүмкіндігін зерттейді. Қазақстан Республикасының қазіргі заманғы кезеңде оның дамуының маңызды кезеңінде тұр – «Болашақ энергиясы» атты халықаралық көрмесі «ЭКСПО-2017» үшін «жасыл экономикаға» және дайындық қарсаңында көшу, сондай-ақ серіктестік бағдарламасы «Жасыл көпір» іске асыру жәрдемдесуі Орталық Азия мен әлемнің өзге аймақтарда тұрақты даму. Қазақстан Республикасында қоршаған ортаны қорғау бизнестің құқықтық реттеудегі халықаралық және шетелдік тәжірибені пайдалануды және бірқатар қорытындылар жасалды.Түйін сөздер: экология, құқық, қоршаған ортаны қорғау, қауіпсіздік, жасыл экономика.