Халықааралық құқықтағы инвестициялық даулар (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұлмақалада инвестициялық даулардыңтүсінігімендауларды «инвестициялық» дептанудың негізгі категориялары мәселелері қарастырылған. Ғылымда негізгітүсініктерді нақты анықтау әдеттеқұқықтық казустармен даулардыболдырмауғамүмкіндіктудырады, дегенмен бұның «инвестициялықдаулар» дегентүсініккеқатысыжоқ. Заңиәдебиеттерде оныңбірізді анықтамасының болмауы дакөптегенпікірталастар туғызады. Нәтижесінде әртүрліхалықааралық шарттардыңқатысушыларымемлекеттер бұлтерминді әртүрлі қолданады.Түйін сөздер: инвестор, инвестициялар, инвестициялықдаулар, мемлекет.