Азаматтық құқықтарды қорғау институтының өзекті мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сәйкес азаматтық құқықтарды қорғау институтының өзекті мәселелеріне зерттеу жүргізілді. Зерттеу барысында азаматтық құқықтарды қорғау институтының қалыптасуына тоқталып, азаматтық құқықтарды қорғау ұғымы жан-жақты талқыланды. Азаматтық құқықтарды қорғау институтының құқықтық негіздеріне талдау жүргізіліп, азаматтық құқықтарды қорғау әдістері қарастырылды.Түйін сөздер: азаматтық құқықтарды қорғау, өзін-өзі қорғау, субъективтік құқық, меншік құқығын қорғау, заттық құқықты қорғау.