Қазіргі әлемдегі президенттік институтының рөлі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Аталған мақала қазіргі әлемдегі президенттік институтын зерттеу мен талдауға арналып жазылған. Президенттік, парламенттік және аралас нысанындағы басқарудың әлемдік жүйесіндегі президенттік институттың рөлі мен орнын анықтау талпынысы жасалған. Нақты елдің басқару жүйесінің пайда болу факторы зерттелген. Президенттік басқарудың америкалық үлгісіне маңызды көңіл бөлінген.Түйін сөздер: Конституция, мемлекет, президент, басқару, мемлекеттің нысаны, басқару жүйесі, мемлекеттің аралас нысаны, парламенттік басқару.